Un pas spre sanatate
Oul de prepelita
S-a constatat ca, fata de oul de
gaina, cel de prepelita contine:
de 5 ori mai mult fosfor;
de 7,5 ori mai mult fier,
de 6 ori mai multa vitamina B1
si de 15 ori mai multa vitamina B2.
De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu,
zinc, sulf si potasiu.
-Regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator,
-Imbunatatesc functionarea cordului
-Amelioreaza respiratia si functia reproductiva,
-Imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica
-Improspateaza si imbunatatesc memoria
-Au un rol deosebit de important in cresterea si
dezvoltarea copiilor
-asupra sistemului limfatic si al celui imunologic
-Revitalizeaza organismul uman de orice
varsta, .
Se
folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii
chirurgicale si radioterapii.
Formeaza neuronii din sistemul nervos central la
copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Oul de prepelita este un "medicament" fara
nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism,
fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. Daca pornim de la factorii ce determina diverse
imbolnaviri: stres cotidian, alimentatie dezechilibrata, bogata in aditivi si
ingrediente sintetice (amelioratori, conservanti, stabilizatori) precum si in
produse de origine animala cu un continut ridicat de grasimi si colesterol,
etc. putem considera oul de prepelita "medicamentul" ideal.
Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai
echilibrat continut proteic, vitamino - mineral si enzimatic capabil sa regleze
toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.
Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de
colesterol de numai 1,4% fata de 4%;
grasimi de circa 3 ori mai putine;
ca
aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% - 17% la oul de gaina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu